De dashcam

Files en ongelukken gaan vaak samen. Of je staat in de file vanwege een ongeluk, of je staat in de file en je raakt betrokken bij een ongeluk. Het filerijden is vaak erg inspannend en, hoewel er langzamer gereden wordt, zul je regelmatig moeten participeren op weggebruikers om je heen. Dit levert vaak onduidelijke situaties op en wellicht is een dashcam dan een mooie uitkomst.

Wil je sterker in je schoenen te staan in het geval van een botsing? Dan is een dashcam met een GPS logger functie een must. Buiten de opname op zich wordt deze gesynchroniseerd met de locatie waar de opname is opgenomen. Op de computer kun je naderhand de beelden terugkijken en op een kaart zien waar de beelden exact zijn opgenomen.

De beeldkwaliteit van de dashcams wordt steeds beter en tegenwoordig zijn deze beschikbaar in HD (1280 x 720), Full HD (1920 x 1080) en Super HD (2304 x 1296). Dit levert enorme scherpe beelden op.

Er zijn nog meer sterke mogelijkheden met de dashcam. Zo zijn er dashcams die de G-krachten meet waaraan de dashcam wordt blootgesteld. Wanneer er een piek in de G-krachten wordt gemeten, zoals bij een ongeluk, slaat de dashcam de beelden van een minuut voor en een minuut na de piek extra veilig op. Zo ben je ervan verzekerd dat je de beelden van het ongeluk niet verloren gaan.

De vrees van elke filerijder die achteraan aansluit is dat naderend verkeer niet zo snel in de gaten heeft dat er een file staat en niet op tijd afremt. Het is dan zo wie zo zaak om de alarmlichten aan te zetten. Een dashcam die is voorzien van twee camera’s kunt u een volledig beeld vastleggen. De dual dashcam is hierdoor het meest geschikt voor de verzekering.


Filemeldingen