Filemeldingen en alternatief vervoer

Naast het telkens naar de filemeldingen te gaan kijken kunt u ook kiezen voor alternatief vervoer. Denk hierbij aan het openbaar vervoer of ander eigen vervoer.

De meest simpele en logische manier van fileontwijken is het aanschaffen van een motor. Met een motor kunt u makkelijk langs de file, tussen de auto’s door, rijden. U vertraagt natuurlijk wel, maar van stilstaan is meestal geen sprake. Let echter wel op, als motorrijder rijdt u minder beschermt, u rijdt tenslotte op twee wielen in plaats van vier. Ook zult u een motorrijexamen moeten afleggen en een Motorverzekering afsluiten.Hieronder doen wij ook een aantal suggesties die u kunt toepassen indien u niet te ver bij uw werk of bestemming woont. Filemeldingen zijn handig en u kunt files ook vermijden!

Met de brommer of scooter naar je werk?

Files, wie heeft er geen hekel aan. Naast dat je flexibel kunt zijn met je werktijden kan je ook met de motor, brommer of scooter naar je werk! Er zijn vele voordelen om de scooter of brommer te gebruiken. Vaak rij je door mooie natuur (zelfs in de randstad) en je bespaard een hoop geld.

Uiteraard moet je wel over een goed regenpak beschikken.

Over de aanschaf van een brommer of scooter. De laatste jaren is er aardig wat veranderd, dus is het allemaal net iets anders als toen je zelf jong was.

Uiteraard kost een scooter ook geld, denk aan verzekering, onderhoud en uiteraard benzine (minder als in de file staan) Het is al vrij snel interessant om een oude of goedkope brommer of scooter aan te schaffen zodat je niet in de file hoeft te staan.


Filemeldingen