Filemeldingen en App

Tegenwoordig wordt het steeds handiger om de filemeldingen via een app te vinden. Dat heeft zijn voor- en zijn nadelen. Sommige apps geven weliswaar de filemeldingen en die blijken dan veroudert te zijn. Of, en dat is toch wel het handigst, geven geen routealternatief voor de files. Je hebt er tenslotte niets aan dat je wel weet dat er een file staat, maar niet weet hoe je de file kunt omzeilen door het kiezen van een alternatieve route.

Een App biedt voor de file geen goed alternatief. De app heeft een soort van buddy die de filemeldingen bijhoudt en een alternatieve route voor je uitstippelt. De buddy is je routebegeleider en houdt rekening met de aanbevolen omleidingen en biedt alternatieve routes.

Buiten deze handige app die de filemeldingen bijhoudt heeft de app veel meer handige uitgebreide functies. De app toont ook de parkeerlocatie in de buurt waar je wilt parkeren en biedt de mogelijkheid om betaald parkeren aan te zetten. Mogelijkheden voor kilometerregistratie en pechhulp zitten ook in de app ingebouwd.

Opvallend zijn functies zoals het bijhouden van de autostatus en maakt een verslag van het rijgedrag. Op deze wijze kun je terugkijken hoe efficiënt je hebt gereden en welke besparingen je nog kunt doorvoeren om zuiniger te rijden.

Meer informatie over App’s bij de ANWB file.


Filemeldingen